ITÀLIA

Luigi Righetti – Capitel de Roari Amarone 2015
Entre el 5% més important de tots els vins del món (Vivino)
- Categories: vins de Corvina, Itàlia, Luigi Righetti, Vi negre, Vèneto
- País / Regió: Itàlia / Vèneto
- Tipus: Vi negre
- Varietat: corvina
- Vintage: 2015
- Dolç practicat: sec
- Corpo: de cos complet
- Closura: suro
- Quan beureu: beureu ara i durant els propers 5 anys
Notes de tast: Tot Amarone és el resultat d’assecar el raïm de 3 a 5 mesos abans polsant. Capitel de Roari és el primer amic de Righetti millor selecció de raïm i amb un tractament delicat amb roure. Es tracta d’una Amarone ben equilibrada que encara presenta gran part de la fruita fosca sabors, terres i components carnosos que s’esperava d’aquest DOC. Aromes de negre cirera i prunes unides per aromes crues i terroses. Es mou al paladar molt bé amb una barreja de fruita seca i fosca amb una mica de carn en acabat. Elegant però amb bona concentració. No trobareu molts vins a aquest preu i qualitat.
Maridatges d’aliments : Bolonès, formatge, bon joc amb plats de vedella o corder.
Revisions de tercers : Amb un raig de raïm raonat i xocolata suau al nas, no n’hi ha confondre que Amarone espera. Sabors clàssics de moca, figues guisades i les prunes al forn passen per la boca vellutada. Un exemple notable d ‘a lloat expressió. Puntuació 92, Ultimate Wine Challenge, 2019.
Buy
https://whisky.ad/product/luigi-righetti-capitel-de-roari-amarone-2015/

Luigi Righetti – Amarone della Valpolicella Classico 2015
Entre el 5% més important de tots els vins del món (Vivino)
-Categories: Corvina, Itàlia, Luigi Righetti, Vi negre, vins del Vèneto.
-País / Regió: Itàlia / Vèneto
-Tipus: Vi negre
-Varietat: corvina
-Vintage: 2015
-Dolç percebut: sec
-Cos: de cos sencer
-Tancament: suro
-Quan beure: beure ara i durant els propers 4 anys
Nota de tast: de color vermell rubí, amb cos, un nas molt complex que destaca la fruita seca, la cirera negra, les espècies dolces i un toc d’anís. Aquest vi presenta sabors extremadament rics, amb un final llarg i suau i postgust. Ben equilibrat, amb bona acidesa, roure dolç i alcohol.
El resultat d’assecar el raïm durant 3-5 mesos abans de la premsada. El que queda és un vi de fruita altament extret que presenta un 15% d’alc.
Maridatges: filet, formatge i pasta
Puntuació: 88 (cercador agregat de vi)

Luigi Righetti – SOL Rosso Veneto
Entre el 5% més important de tots els vins del món (Vivino)
-Celler: Luigi Righetti
-Grapes: Shiraz / Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Corvina, Rondinella
-Regió: Vèneto
-Estils regionals: vermell d’Itàlia del nord
-Aparellament d’aliments: vedella, pasta, xai, caça (cérvol, verí)
Descripció del producte
Color: vermell granat. Ram: aromes complets, intensos, de fruita fosca i cirera.
Sabor: ric i generós amb un color profund. Sabors intensos, amb aroma a fruita, vainilla i fusta. Combina bé amb carns vermelles i segones carreres.
Espectador de vins
Hi ha una gran quantitat d’espècies i sucs negres de pruna i cirera, que es troben en un marc fresc i de cos mitjà i ofereixen accents de moca, regalèsia negra i herba seca que mantenen el final fumós. Corvina, amb Merlot, Shiraz i altres. Beu ara fins al 2018. 5.000 caixes fetes. Puntuació: 88, Alison Napjus, 2015

Luigi Righetti – Campolieti Valpolicella 2017
-Categories: Corvina, Itàlia, Vi negre, Luigi Righetti, Vèneto, Vins
-País / Regió: Itàlia / Vèneto
-Tipus: Vi negre
-Varietat: corvina
-Vintage: 2017
-Dolç percebut: sec
-Cos: de cos mitjà
-Tancament: suro
-Quan es pot beure: beure ara i durant els pròxims 3 anys
Nota de tast: té agradables aromes de maduixa, cirera i pruna amb notes de cuir, fulles de tardor i espècies asiàtiques. En boca és vibrant, afruitat i lleugerament tànnic. Campolieti significa “camps feliços” i fa referència a les vinyes a partir de les quals es cullen els raïms. El vi és una barreja tradicional de les varietats de raïm Corvina, Rondinella i Molinara que ha tingut una segona fermentació en la premsada del raïm Amarone (procés anomenat “ripasso”).
Maridatges d’aliments: carn vermella rostida o guisada També amb pasta, risotto, calamars, bolonès amb bolets.
Puntuació: 86 (cercador agregat de vi)

Luigi Righetti – Sognum Cabernet Sauvignon 2017
-Categories: Cabernet Sauvignon, Itàlia, Luigi Righetti, Vi negre, Vèneto, Vins
– País / Regió: Itàlia / Vèneto
-Tipus: Vi negre
-Varietat: Cabernet Sauvignon
-Vintage: 2016
-Dolor practicada: sec
Cos: Mitjà / Corporat
-Closura: suro
-Quan beure: beure ara i durant els propers 4 anys
Nota de tast: Amarone de la regió, Sognum està elaborat amb cereals semi secs, que concentren els sabors de fruites i aporten riquesa per donar-li un perfil de sabor més robust. Setze mesos en bótes de roure donen més complexitat suavitzant la boca, i també donen un bon accent de vainilla i espècies. Aquest és un cabernet molt saborós!
Maridatges: maridatge amb salses de pasta de carn – bolonyès – guisats a base de tomàquet, costelles de vedella a la brasa

Luigi Righetti – Valpolicella Classico 2018
-Categories: Corvina, Itàlia, Vi negre, Luigi Righetti, Vèneto, Vins
-País / Regió: Itàlia / Vèneto
-Tipus: Vi negre
-Varietat: Corvina
-Vintage: 2018
-Dolor practicada: sec
-Cos: lleuger / mitjà
– Tancament: suro
-Quan beure: beure ara i durant els pròxims 2 anys
Nota de tast: Valpolicella és el vi de pasta i pasta per excel·lència, cultivat a la regió del Vèneto a Itàlia, al nord de Verona. Vi aromàtic amb cireres i un toc d’ametlla. De cos més lleuger i predominantment afruitat, presenta una concentració de fruites inusualment bona per Valpolicella, amb uns bonics sabors a fruites de cirera, morats i un toc de pebre blanc.
Maridatges de menjar: pizzes, plats de pasta amb salses de verdures, guisat de peix i carns blanques, així com prosciutto i formatge.

Luigi Righetti – Campo Tordi Corvina 2017
-Categories: Corvina, Itàlia, Vi negre, Luigi Righetti, Vèneto, Vins
-País / Regió: Itàlia / Vèneto
-Tipus: Vi negre
-Varietat: Corvina
-Vintage: 2017
-Dolor practicada: Extra sec
– Cos: lleuger / de cos mitjà
-Closura: suro
-Com beure: beure ara i durant els propers 18 mesos
Descripció: format per 100% corvina, la varietat primària en vins com Valpolicella Classico i Amarone della Valpolicella. El resultat és una expressió més fresca i fruitera del raïm de Corvina. Busqueu notes de fruita vermella brillant amb una fina ametlla amarga al final. Tanins lleugers, acidesa equilibrada.

Luigi Righetti Bianco di Custoza 2018
-Celler: Luigi Righetti
-Raïms: Trebbiano, Garganega, Tocai Friulano
-Regió: Vèneto
-Estils regionals: Nord d’Itàlia Blanca
Maridatge d’aliments: pasta, marisc, formatge madur i dur, peix magre, carn curada


Ruffino Greppone Mazzi, Brunello di Montalcino DOCG
95 points: wine enthusiast 2018
-Raïm: 100% Sangiovese
-Color: Rubí vermell amb tonalitats de granat.
-Aroma: aromes intensos de prunes madures, cassis i cirera maraschino amb notes d’encens, cacau, tabac dolç i pebre negre picant.
-Perfil de tast: El boca és corporal amb una estructura elegant i complexa. -Els tanins són persistents i són pronunciats, però són rics i suaus. Molt ben equilibrat amb fruita vermella, xocolata i tabac dolç al final llarg.
-Maridatges d’aliments: El Greppone Mazzi Brunello di Montalcino és un vi ric i amb un sabor intens que sol·licita plats rics i abundants, com ara un xai de corder, un pit d’ànec marinat amb bolets de portobello a la brasa o el cinghiale (ragu senglar) sobre la pasta. També és un complement perfecte per a formatges com pecorino toscano i taleggio.

Ruffino Modus Toscana IGT
93 Points: James Suckling, August 2017
-Raïm: 34% Sangiovese, 33% Cabernet S, 33% Merlot
-Color: vermell rubí.
-Aroma: al nas intensa i intrigant, aromes inicials de fruites vermelles i negres madures, com cireres, prunes i petites baies negres, típiques de Sangiovese, es complementen amb notes d’espècies, tabac dolç i notes balsàmiques refinades.
-Perfil degustador: amb cos modern i d’estil súper toscà modern, aquest vi és ric amb tanins sedosos i sabors de fruita de mora madura i cacau. Sabors vibrants de fruita fresca del Sangiovese, el Cabernet Sauvignon i el Merlot es teixen juntament amb la seva finor, aportant un caràcter distintiu propi.
Maridatges alimentaris: el Modus és meravellós per si sol, o serveix-los amb plats agosarats com l’ànec amb olives i pancetta, manicotis farcits de vedella amb salsa bolonyesa i formatges envellits com taleggio, pecorino i gouda.

Ruffino Riserva Ducale Chianti Classico Riserva DOCG
-Raïm: 80% Sangiovese, Cabernet Sauvignon i Merlot
-Color: vermell intens rubí.
-Aroma: Aquest vi complex es caracteritza per notes de cirera i violeta amb delicades notes de tabac, pebre blanc i un toc de sílex.
-Perfil de degustació: Riserva Ducale Chianti Classico Riserva està ben equilibrat al boca, amb tanins vellutats, acidesa ferma i un final persistent de romaní. La seva estructura li permetrà envellir entre dos i cinc anys, si no més.
-Maridatges de menjar: Gaudeix d’aquesta joia toscana atemporal amb preferits italians com el prosciutto i altres antipasti, el risotto de bolets, la pasta bolognesa i el cacciatore de pollastre. O bé, amaniu-lo amb carns senzilles a la brasa i verdures rostides per a un plat clàssic de la Toscana.

Ruffino Fiasco Chianti Superiore DOCG
-Raim: 70% Sangiovese, 30% Merlot i Cabernet Sauvignon
-Aroma: Bouquet intens i característic, amb matisos afruitats de prunes fresques i cireres negres, que es combinen amb agradables aromes de pebre negre i espècies.
-Perfil degustador: intens i ben estructurat, el vi forma uns tanins agosarats que es fonen perfectament amb la fruita. Final durador amb notes de cirera i prunes fresques.
-Aparells alimentaris: el Chianti Superiore “a fiasco” és un vi versàtil que combina bé amb plats tradicionals toscans, especialment carn i formatges madurs.

Ruffino Chianti DOCG
-Raim: 70% Sangiovese, 30% Canaiolo, Colorino i altres varietats vermelles
-Color: vermell rubí.
-Aroma: el Ruffino Chianti DOCG és un vi fàcil i fàcil de consumir, que presenta predominantment aromàtiques fruites i florals, amb notes d’espècies i avellanes.
-Perfil de degustació: En boca, Chianti DOCG és suau amb un cos mitjà i bon equilibri, que presenta unes característiques afruitades agradablement.
-Aparells alimentaris: combina aquest Chianti DOCG amb una gran varietat de plats tradicionals italians com raviolis, pizza margherita i carpaccio de vedella. Serà senzill perfecte. La seva brillantor i acidesa també el converteixen en un gran acompanyant per a favorits internacionals com la clàssica hamburguesa.

Ruffino Chianti Organic, DOCG

Ruffino Torgaio, Toscana IGT

Ruffino Lumina Pinot Grigio, Delle Venezie IGT

Ruffino Orvieto Classico, DOCG

Ruffino Rosatello

FRANÇA
Château Jean Faux, Bordeaux Supérieur AOC
- Domaine : Château Jean Faux
- Couleur : Rouge
- Région : Bordeaux – Entre-deux-Mers
- Appellation : Bordeaux Supérieur
- Cépages : Cabernet franc , Merlot
- Wine spectator: 90/100
- Vivino: 4.2/5
C’est à partir de 12 hectares de vignes vieilles, âgées d’un quart de siècle, que le château Jean Faux élabore ce Bordeaux Supérieur. Le terroir est celui de Saint-Radégonde, sous Castillon-la-Bataille, avec des coteaux et des plateaux argilo-calcaires bien exposés. Deux cépages sont présents, le merlot et le cabernet franc, avec 4 cinquièmes du premier.
Après des vendanges manuelles triées sur table vibrante, la vinification est parcellaire et a lieu dans des petites cuves ciment et inox, pour un travail précis. L’élevage est double, avec 12 à 14 mois de barriques de chêne neuves à 40% et 6 mois de cuves, pour harmoniser les lots.

Château L’Heyrisson, Frank’s Reserve, Bordeaux AOC
Facts about the wine
- Winery: Chateau L’Heyrisson
- Grapes: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot
- Region: France / Bordeaux
- Wine style: Bordeaux Red
- Vivino: 4.1/5

Château Latapie, Reserve, Bordeaux AOC
Facts about the wine
- Winery: Chateau Latapie
- Grapes: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot
- Region: France / Bordeaux
- Wine style: Bordeaux Red
- Vivino: same wine as Frank’s Reserve

Le Grand Louis, Rouge, Bordeaux AOC
Facts about the wine |
- Winery: Caves de Rauzan
- Grapes: Cabernet Sauvignon, Merlot
- Region: France / Bordeaux
- Wine style: Bordeaux Red
- Alcohol content: 12%
- Vivino: 3,9/5

Merlot H. de Blainville Prestige élevé en fûts de chaîne
Merlot passé en bois, il se révèle corpulent, structuré, mais ne perd en rien de sa fraîcheur et de son fruité. Rond et équilibré, il fait le bonheur des papilles avec une longueur en bouche appréciable.
Type du produit IGP Vin Charentais
Contenance 75 cl
% d’alcool 14
Cépage(s) Merlot
Nuance Tuilé
Temps d’ouverture 1 heure
Température de service ~ 20°C
A décanter Oui
Jambes Pleurant
Gras Rond
Nez Fruits confits, Boisé
Attaque en bouche Rond, équilibré
Longueur en bouche Tanins amples, Puissant
Arôme(s) Pruneaux, Boisé, Épicé
Recette(s) Agneau rôti, Anguilles à la bordelaise, Boeuf bourguignon

Pinot Noir H. de Blainville Prestige élevé en fûts de chaîne
Au nez frais et fruité typique de son cépage le Pinot Noir, agrémenté de petits fruits rouges avec une pointe d’arômes torréfiés, il possède une belle complexité aromatique. Son développement en bouche se fait souple, presque gras à l’attaque, puis riche en griotte, groseille ou encore fraises des bois, avant d’avoir une finale équilibrée, souple.
Type du produit IGP Vin Charentais
Contenance 75 cl
% d’alcool 14,5
Cépage(s) Pinot Noir
Nuance Cerise clair
Température de service ~ 20°C
A décanter Non
Jambes Pleurant
Gras Rond
Nez Petits fruits rouges, Légèrement boisé, Vanille légère
Attaque en bouche Fruité, Vif
Longueur en bouche Tanins subtils, Discrets
Arôme(s) Mûre, Cerise, épicé, Fraises des bois, Griotte, Groseilles
Recette(s) Coq au vin, Dinde aux marrons, Palette de porc, Paupiette de veau

Chardonnay H. de Blainville Prestige élevé en fûts de chaîne
Avec de délicats arômes fruités et floraux, complétés par de subtiles notes boisées, il possède une attaque suave qui ravira vos papilles. Avec un bel équilibre en bouche et une certaine longueur, il sera à boire de préférence frais.
Type du produit IGP Vin Charentais
Contenance 75 cl
% d’alcool 12,5
Cépage(s) Chardonnay
Nuance Or
Température de service ~ 8°C
A décanter Non
Jambes Légèrement pleurant
Gras Onctueux
Nez Floral, Lacté
Attaque en bouche Fruité, Rond, Vanillé, Boisé
Longueur en bouche Persistant
Arôme(s) Beurré, Miel, Fruits secs
Recette(s) Poulet à la crème et aux morilles, Blanquette de veau, Comté affiné, Escalope normande, Poularde aux truffes

Merlot H. de Blainville
-Vin Charantais
-Descripció: El vi és elegant i afruitat, amb bonics aromes de fruites vermelles com la cirera o la móra, cosa que el fa sedós a la boca.
-Recipe (s): ànec lacat, colom rostit, rostit

Sauvignon H. de Blainville
-Vin Charantais
-Descripció: Vi blanc sec amb un ram molt pronunciat. Amb especial atenció a les notes de cítrics fos. Una longitud notable en boca.
-Recipe (s): Guacamole, Musclos amb crema, marinières

Rosé H. de Blainville
-Vin Charantais
-Grapa: Cabernet Sauvignon, Merlot
-Descripció: El nostre rosat és un vi sec i molt fruit, que recorda els dolços àcids. És lleuger i fàcil de beure. Neix d’una barreja de raïm Merlot i Cabernet Sauvignon, presenta una gran frescor. Té un color salmó profund.
-Recipe (s): Gaspacho, Sushis, Bacallà amb aioli, Paella

Pineau Blanc Exclusif Jules Gautret
Un pineau blanc aux nuances vieil or qui s’exprime dans les registres exotiques (ananas, pamplemousse) et floral (acacia). Bien construit, riche, expressif, ample et long, l’élégance est perceptible à travers des notes de fruits secs (amande notamment), de pain d’épices et d’un rancio très fin.
Type du produit Pineau des Charentes
% d’alcool 17
Cépage(s) Ugni-Blanc
Nuance Vieil Or
Âge 3 à 4 ans
Température de service ~ 8°C
A décanter Non
Jambes Amples
Gras Sirupeux
Nez Fruits blancs mûres, Légèrement confituré, Floral
Attaque en bouche Vanillé, Mielleux
Arôme(s) Amande, Pain d’épices, Rancio fin, Vanille
Recette(s) Noix de Saint-Jacques au Pineau des Charentes, Poulet au gingembre, Tarte au chocolat au Pineau des Charentes

Pineau Rouge Exclusif Jules Gautret
Ce pineau rouge où le merlot domine largement les cabernet franc et sauvignon étincelle dans sa robe rubis foncé. Remarquablement fruité, il offre une large gamme d’arôme (raisin frais, cassis, griote, groseille, framboise). Il est le parfait compagnon d’une salade de fruits rouges ou d’un melon charentais.
Type du produit Pineau des Charentes
% d’alcool 17
Cépage(s) Cabernet Franc, Cabernet-Sauvignon, Merlot
Nuance Rubis sombre
Âge 3 à 4 ans
Température de service ~ 8°C
A décanter Non
Jambes Amples
Gras Sirupeux
Nez Fruits rouges, Confituré
Attaque en bouche Fruité, Confituré
Arôme(s) Cassis, Griotte, Cerise noire, Groseille, Mûres
Recette(s) Baba au Pineau, Bisque de Homard au Pineau des Charentes, Jambon de Bayonne

Carafe Pineau Vieux Exclusif Jules Gautret
Ce vieux pineau à la robe cuivrée rappelle celle du cognac. Il dévoile au nez une palette aromatique très riche de fruits secs avec des arômes de tabac et quelques notes de rancio. C’est en bouche que ses arômes s’épanouissent : confiture de prunes et d’abricots, avec une fin de bouche longue et attrayante, épicée et très expressive.
Type du produit Pineau des Charentes
Contenance 75 cl
% d’alcool 18
Cépage(s) Ugni-Blanc
Nuance Ambré foncé
Âge 10 ans
Cru(s) Bons Bois, Fins Bois
Température de service ~ 8°C
A décanter Non
Jambes Amples
Gras Sirupeux
Nez Agrumes, Épicé, Boisé
Attaque en bouche Mielleux, Rancio
Arôme(s) Amande, Abricot confituré, Coing confituré
Recette(s) Canard à l’orange, Foie gras poêlé
