C. Dr. Nequi no.9, 1 Pis B,

Mon-Sat 10:30-13:00

+376 694 589

C. Dr. Nequi no.9, 1 Pis B,

Mon-Sat 10:30-13:00

+376 694 589

VODKA

Què fa realment un vodka?

El vodka és una beguda alcohòlica destil·lada que normalment es fa amb grans fermentats o altres materials d’origen vegetal. L’ingredient principal del vodka pot variar, però normalment es produeix amb grans com el blat, el sègol, el blat de moro o l’ordi. Alguns vodkes també es fan amb patates, raïm o fins i tot remolatxa sucrera.

El procés bàsic per fer vodka inclou els següents passos:

Fermentació: La matèria primera escollida (grans, patates, etc.) es tritura i es barreja amb aigua per crear un puré. Es poden afegir enzims per convertir midons en sucres, que després són fermentats pel llevat per produir alcohol.
Destil·lació: El puré fermentat s’escalfa i es destil·la en un alambin. Aquest procés separa l’alcohol de l’aigua i altres impureses de la mescla. El vodka normalment es destil·la diverses vegades per aconseguir un alt nivell de puresa.
Purificació: després de la destil·lació, l’alcohol resultant sovint es purifica encara més mitjançant mètodes com la filtració de carbó vegetal o altres tècniques per eliminar les impureses restants i crear un sabor suau i net.
Dilució: l’alcohol destil·lat sol ser força fort, per la qual cosa sovint es dilueix amb aigua per aconseguir el contingut alcohòlic desitjat. El contingut alcohòlic exacte del vodka pot variar, però generalment és d’entre un 40% i un 50% d’alcohol en volum.
És important tenir en compte que diferents marques i regions poden tenir les seves pròpies variacions en el procés de producció, i alguns vodkes premium poden passar per passos addicionals de destil·lació i filtració per aconseguir un perfil de sabor i un nivell de puresa específics.

Top