C. Dr. Nequi no.9, 1 Pis B,

Mon-Sat 10:30-13:00

+376 694 589

C. Dr. Nequi no.9, 1 Pis B,

Mon-Sat 10:30-13:00

+376 694 589

COGNAC

Cognac, com es fa?

Pas d’és conyac que vol! De fet, perquè s’anomeni aquest brandy de raïm, ha de complir certs criteris. El lloc de producci és primordial. De fet, s’ha de produir a la regi de la ciutat de Cognac a França, aix inclou una gran part de la Charente, gairebé tota la Charente Maria, i algunes parts de la Dordogne i Deux-Sèvres .

La fabricacia de Cognac

Un cop collit el raïm, es pressiona i es fermenta el most. D’aquesta manera s’obté una doble destil-lacià del vi, aixà com una criança en b’tes de roure que tindrà una durada m’nima de dos anys i mig. Es realitza a les bodegues on només hi trobareu eaux-de-vie de brandi. Aquest envelliment transforma l’aiguardent en conyac, donant-li el seu color ambre i la seva fragància particular. El conyac es divideix en diversos vins. Trobem el Gran Xampany, 1er Cru Cognac, Petite Champagne, Borderies, Fusta fina, Bona fusta i Fusta ordinària.

Salut ha moltes maneres de beure conyac. Alguns beuen el pur més pur com a final digestiu del menjar, d’altres c’ctel, amb aigua escumosa o t’nica. En aquest cas, prenem vins VS o VSOP. En el passat, el cognac tenia una imatge d’alcohol una mica "burgès", aquesta imatge s’ha canviat al llarg dels anys i és un alcohol ara desinhibit. AiguardentDe vegades confonem el conyac i l’aiguardent. Aquest darrer terme, procedent de l’anglès i referit a un brandi, fa referència a l’aiguardent resultant de la destil-lacià més àmplia del vi. Diversos aiguardents com l’albercoc de l’aiguardent, l’aiguardent … Sabies que … Durant la fase d’envelliment del conyac, part de l’alcool s’evapora, aix’s’anomena "quota d’àngel", representa al voltant d’un 2%. Per compensar aquesta pèrdua, afegim l’équivalent perdut d’un tambor de la mateixa police, és "l’ouillage".

Top