Què és l’amarg?
Els amargs generalment no es consumeixen sols, sinó que s’utilitzen com a agents aromatitzants en còctels i begudes combinades. Es tracta de líquids aromàtics altament concentrats, infusionats amb una varietat d’herbes, espècies, arrels i altres ingredients botànics.
Els amargs s’utilitzen en petites quantitats per afegir complexitat, profunditat i equilibri als còctels, donant-los un perfil de gust específic i millorant l’experiència gustativa general. Poden tenir una varietat de sabors, des d’amarg a dolç i tot el que hi ha entremig, i sovint s’utilitzen per complementar i millorar els sabors dels altres ingredients d’un còctel.
Aquests són alguns tipus d’amarg coneguts:
Bitters d’Angostura: potser el tipus d’amarg més famós i utilitzat, els amarg d’Angostura són originaris de Veneçuela i són coneguts pel seu sabor distintiu, que inclou notes d’espècies, cítrics i un fort element amarg. Són un ingredient clau en molts còctels clàssics com el Old Fashioned i el Manhattan.
Bitters de taronja: Aquests amargs s’infusionen amb pells de taronja i altres plantes, donant-los un sabor cítric i una lleugera amargor. Sovint s’utilitzen en còctels que demanen un toc d’essència de taronja.
Amargs aromàtics: aquesta categoria inclou els amargs que normalment s’utilitzen per afegir profunditat i complexitat als còctels. El seu sabor pot variar molt, incorporant una barreja d’espècies i herbes.
Bitters d’herbes: Aquests amargs destaquen els sabors de diverses herbes i es poden utilitzar per afegir una nota lleugerament acida a un còctel.