C. Dr. Nequi no.9, 1 Pis B,

Mon-Sat 10:30-13:00

+376 694 589

C. Dr. Nequi no.9, 1 Pis B,

Mon-Sat 10:30-13:00

+376 694 589

Què és Calvados & Apple Brandy?

 

El Calvados és un tipus d’aiguardent que es produeix exclusivament a la regió francesa de Normandia. S’elabora a partir de la destil·lació de sidra de poma o de pera fermentada, i sovint se’l coneix com “aiguardent de poma” a causa del seu ús principal de pomes en el procés de producció. Calvados és conegut pels seus sabors rics i complexos, que estan influenciats per la fruita utilitzada, el mètode de destil·lació i el procés d’envelliment.

 

Aquestes són algunes de les característiques clau de Calvados:

 

Elaboració: El Calvados es produeix mitjançant la destil·lació de sidra de poma o pera. La fruita es premsa per extreure’n el suc, que després es fermenta en sidra. A continuació, aquesta sidra es destil·la per crear un alcohol d’alta graduació, que s’envelleix en bótes de roure. El procés d’envelliment permet que Calvados desenvolupi els seus sabors, aromes i color.

Varietats de poma: l’elecció de les varietats de poma utilitzades en la producció del Calvados pot afectar molt el perfil final del sabor. Diferents tipus de pomes, cadascuna amb el seu propi nivell de dolçor, acidesa i tanins, contribueixen a la complexitat de l’esperit.

ENVELLIMENT: Calvados s’envelleix en bótes de roure durant un període que varia segons l’estil i la qualitat desitjats. Calvados etiquetats com a “VS” (Very Special) han de ser envellits durant un mínim de dos anys, “VSOP” (Very Superior Old Pale) durant almenys quatre anys i “XO” (Extra Old) durant almenys sis anys. Períodes de criança més llargs poden donar lloc a sabors més desenvolupats i matisats.

Perfil de sabor: Calvados ofereix una varietat de sabors, incloses notes de poma i pera, juntament amb tocs d’espècies, caramel, vainilla i, de vegades, fins i tot matisos florals o de nou. El procés d’envelliment també introdueix característiques del roure.

Usos: el Calvados es pot gaudir sol com a esperit per beure, però també s’utilitza habitualment en còctels i com a ingredient culinari a la cuina i al forn.

Indicació Geogràfica: Com molts productes tradicionals europeus, Calvados està protegit per la normativa d’indicació geogràfica. Això vol dir que només els aiguardents produïts a la regió francesa de Normandia designada es poden etiquetar com a Calvados.

Calvados és un tipus d’aiguardent ben considerat i diferent que reflecteix el terrer de la regió de Normandia i mostra els sabors únics de les pomes i peres utilitzades en la seva producció. Ha guanyat popularitat entre els que aprecien el seu caràcter saborós i divers.

Top