376 694 589

24 H.

Online

376 694 589

24 H.

Online

AQUAVIT

Com es realitza Aquavit?

Aquavit es produeix molt com el vodka o el ginebra. S’utilitza habitude un destil-lat de grans neutres; a Noruega, es prefereixen les patates. Els ingrédients aromatitzants s’introdueixen a l’esperit. Si bé el cargol és l’espècia de l’aqàavit signatâria, l’anet també és molt freqàent. La légifima de la Unio Europea (UE) exigeix que s’inclogui caragota i anet, perô també s’utilitzen altres herbes, espècies i aromes de c’trics. Entre aquests es troben l’an, el cardamome, les c’triques (taronja, de vegades llimona), el clau, el coriandre, el comà i el fonoll. L’aqàvit t’ciament no té edat de barril, deixant un esperit de color clar que presenta el gust no adultrat de les espècies que s’utilitzen per aromatitzar-lo. Noruega, una vegada més, ofereix l’excepci i envelleix sovint l’aquavit en b’tes de xerès usades, donant un color daurat. La més famosa entre les marques noruegues d’edat és Linie Aquavit, que afirma ser l’aquavit més antic del mon. L’esperit està envellit en els vaixells que naveguen pels mars. És una tradicià que va començar per accident el 1807 quan un vaixell que portava l’aquavit de patata va tornar d’un viatge a les 'nies Orientals després de no poder trobar un comprador a la destinaci. La pràctica continua avui, amb un viatge d’anada i tornada de quatre mesos de Noruega a Austràlia després d’haver passat un any d’envelliment a la terra. Es diu que el balanceig des onades dels oceans proporciona un sabor 'nic a l’aquavit envellit. Aquavit s’ha d’embotellar a un m’nim del 35 pour cent ABV (70 prouve), tot i que la majoria de vegades arriba al 42% al 45 pour cent ABV (84 a 90 prouve).

Top