C. Dr. Nequi no.9, 1 Pis B,

Mon-Sat 10:30-13:00

+376 694 589

C. Dr. Nequi no.9, 1 Pis B,

Mon-Sat 10:30-13:00

+376 694 589

COGNAC

COGNAC, ARMAGNAC & BRANDY

El cognac, l’armagnac i el brandi són tots tipus de begudes alcohòliques destil·lades, però es diferencien pel que fa als seus orígens, mètodes de producció i característiques. Aquí teniu una comparació concisa dels tres:

  1. Brandy:
    • Brandy és un terme ampli que es refereix a qualsevol espirituós elaborat destil·lant suc de fruita o vi fermentat.
    • Brandy és un terme ampli que es refereix a qualsevol espirituós elaborat destil·lant suc de fruita o vi fermentat.
    • Els diferents tipus d’aiguardent poden variar àmpliament en sabor segons la fruita escollida i els mètodes de producció.
    • El brandy es produeix a diverses regions del món i es presenta en nombrosos estils i qualitats.
  2. Cognac:
    • El cognac és un tipus específic d’aiguardent de raïm que prové exclusivament de la regió del Cognac al sud-oest de França.
    • S’elabora principalment amb varietats de raïm específiques com Ugni Blanc, Colombard i Folle Blanche.
    • El cognac es destil·la doblement amb alambins i després envelleix en bótes de roure durant un període mínim especificat per la llei (per exemple, VS durant almenys 2 anys, VSOP durant almenys 4 anys, XO durant almenys 10 anys).
    • El procés d’envelliment contribueix a la suavitat i el caràcter refinat del Cognac, amb sabors com la fruita, la vainilla i el roure.
    • El cognac té un sistema de classificació estricte i és conegut per la seva elegància.
  3. Armagnac:
    • L’armagnac és un altre tipus d’aiguardent de raïm, però prové de la regió de Gascunya al sud-oest de França, que es troba a l’oest de la regió del Cognac.
    • Es pot fer a partir d’una gamma més àmplia de varietats de raïm, com ara Ugni Blanc, Colombard, Baco i Folle Blanche.
    • L’Armagnac es sol destil·lar únicament amb alambins de columna i després envellir en bótes de roure. La durada d’envelliment varia, donant lloc a un espectre de sabors divers.
    • L’Armagnac sovint té un perfil de sabor més robust i variat en comparació amb el Cognac, amb notes com la fruita seca, les espècies i la terra.
    • Les categories d’envelliment de l’Armagnac, com ara VS, VSOP i XO, són similars a les del Cognac.

En resum, l’aiguardent engloba tots els destil·lats elaborats a partir de sucs de fruites o vi fermentats. El cognac i l’armagnac són tipus específics d’aiguardent de raïm amb diferents orígens regionals, mètodes de producció, característiques de sabor i estàndards d’envelliment. El cognac s’associa a l’elegància, mentre que l’Armagnac sovint ofereix un perfil més complex i rústic.

Top