C. Dr. Nequi no.9, 1 Pis B,

Mon-Sat 10:30-13:00

+376 694 589

C. Dr. Nequi no.9, 1 Pis B,

Mon-Sat 10:30-13:00

+376 694 589

Què és Calvados i Brandy de poma?

El Calvados és un tipus d’aiguardent que es produeix exclusivament a la regió francesa de Normandia. S’elabora a partir de la destil·lació de sidra de poma o pera fermentada, i sovint se’l coneix com “aiguardent de poma” a causa del seu ús principal de pomes en el procés de producció. Calvados és conegut pels seus sabors rics i complexos, que estan influenciats per la fruita utilitzada, el mètode de destil·lació i el procés d’envelliment. Aquestes són algunes de les característiques clau de Calvados:

  1. Elaboració: El Calvados es produeix mitjançant la destil·lació de sidra de poma o pera. La fruita es premsa per extreure el suc, que després es fermenta en sidra. A continuació, aquesta sidra es destil·la per crear un alcohol d’alta prova, que s’envelleix en bótes de roure. El procés d’envelliment permet que Calvados desenvolupi els seus sabors, aromes i color.
  2. Varietats de poma: l’elecció de varietats de poma utilitzades en la producció de Calvados pot afectar molt el perfil final del sabor. Diferents tipus de pomes, cadascuna amb el seu propi nivell de dolçor, acidesa i tanins, contribueixen a la complexitat de l’esperit.
  3. Aging: Calvados is aged in oak barrels for a period that varies depending on the desired style and quality. Calvados labeled as “VS” (Very Special) must be aged for a minimum of two years, “VSOP” (Very Superior Old Pale) for at least four years, and “XO” (Extra Old) for at least six years. Longer aging periods can result in more developed and nuanced flavors.
  4. Perfil de sabor: Calvados ofereix una varietat de sabors, incloses notes de poma i pera, juntament amb tocs d’espècies, caramel, vainilla i, de vegades, fins i tot matisos florals o de nou. El procés d’envelliment també introdueix característiques del roure.
  5. Usos: el Calvados es pot gaudir sol com a esperit per beure, però també s’utilitza habitualment en còctels i com a ingredient culinari a la cuina i al forn.
  6. Indicació Geogràfica: Com molts productes tradicionals europeus, Calvados està protegit per la normativa d’indicació geogràfica. Això vol dir que només els aiguardents produïts a la regió francesa de Normandia designada es poden etiquetar com a Calvados.

Indicació Geogràfica: Com molts productes tradicionals europeus, Calvados està protegit per la normativa d’indicació geogràfica. Això vol dir que només els aiguardents produïts a la regió francesa de Normandia designada es poden etiquetar com a Calvados.

Top