C. Dr. Nequi no.9, 1 Pis B,

Mon-Sat 10:30-13:00

+376 694 589

C. Dr. Nequi no.9, 1 Pis B,

Mon-Sat 10:30-13:00

+376 694 589

Bourbon

Bourbon: una rica herència del whisky americà

Bourbon, sovint conegut com l’esperit natiu dels Estats Units, té una història històrica que es fa ressò de l’essència dels mateixos Estats Units. Arrelat en la tradició i elaborat amb passió, el bourbon és un emblema de l’artesania i l’enginy nord-americans, capturant l’esperit pioner de la nació i el compromís inquebrantable amb la qualitat. Definit per Normativa Bourbon es defineix per un conjunt de normatives estrictes que regulen la seva producció, assegurant-ne l’autenticitat i la qualitat. Segons la llei dels Estats Units, perquè un whisky sigui etiquetat com a bourbon, s’ha d’elaborar amb una barreja de gra que sigui com a mínim un 51% de blat de moro. Aquest ingredient principal contribueix als sabors dolços i rics que caracteritzen el bourbon. El líquid destil·lat s’ha d’envellir en bótes de roure noves carbonitzades, un procés que confereix color i complexitat distintius al producte final. A diferència d’altres whiskis, el bourbon no té un requisit mínim d’envelliment, però per ser etiquetat com a bourbon “recte”, s’ha d’envellir almenys dos anys.

La influència carbonitzada
L’ús de bótes noves de roure carbonitzat és un segell distintiu de la producció de bourbon, que infundeix l’esperit amb sabors i característiques úniques. El procés de carbonització caramel·litza els sucres de la fusta, creant capes de vainilla, caramel i notes de roure torrat que distingeixen el bourbon d’altres whiskies. Aquesta interacció entre l’esperit i el barril contribueix significativament al color profund i al perfil complex del bourbon.

Varietat de Sabors
El perfil de sabor de Bourbon és divers, que va des de suau i accessible fins a atrevit i robust. Les notes de caramel, vainilla, toffee i caramel de mantega sovint dominen el paladar, mentre que hi ha tocs d’espècies, fruites i fins i tot fumats, depenent de la factura específica del puré i del procés d’envelliment. Aquest espectre de sabors permet als entusiastes explorar una àmplia gamma de perfils, fent del bourbon un esperit versàtil i emocionant per gaudir.

Artesania i Tradició
La producció borbònica ret homenatge a tradicions ancestrals, sovint transmeses de generació en generació. Les destil·leries s’enorgulleixen de les seves receptes úniques, conegudes com a mash bills, que dicten les proporcions dels diferents grans utilitzats en el procés de producció. Aquesta artesania i atenció als detalls donen com a resultat una gran varietat de bourbons que s’adapten a una àmplia gamma de preferències.

Una icona global
Tot i que està molt arrelada a la cultura americana, la popularitat del bourbon ha transcendit les fronteres, convertint-se en un esperit sol·licitat arreu del món. El moviment de la destil·lació artesanal ha revitalitzat i ampliat el paisatge del bourbon, amb destil·leries establertes i noves que van impulsar els límits de la innovació mentre mantenen la reverència per la tradició. Ja sigui assaborit net, a les roques o com a base per a còctels clàssics com el Old Fashioned o el Mint Julep, el bourbon continua sent un símbol de celebració, companyonia i esperit americà, convidant els entusiastes a explorar la seva rica història i diversos sabors. amb cada glop.

Top