C. Dr. Nequi no.9, 1 Pis B,

Mon-Sat 10:30-13:00

+376 694 589

C. Dr. Nequi no.9, 1 Pis B,

Mon-Sat 10:30-13:00

+376 694 589

AQUAVIT

¿Cómo se fabrica el Aquavit?

La producció d’Aquavit s’assembla molt a la de vodka o ginebra, utilitzant un destil·lat de gra neutre o, en el cas de Noruega, patates. L’esperit està impregnat de diversos components aromatitzants. Tot i que la nota diferent de comí és la quintaessència de l’aquavit, l’anet també té un paper prevalent. Les regulacions de la Unió Europea (UE) estipulen la inclusió de comí i/o anet, però també s’adopta una barreja d’altres herbes, espècies i fragàncies cítriques. Aquest conjunt inclou anís, cardamom, cítrics (sobretot taronja, ocasionalment llimona), clau, coriandre, comí i fonoll. A diferència de moltes begudes alcohòliques, l’aquavit generalment es deixa sense envelliment en bóta, la qual cosa li dóna una tonalitat pàl·lida, la qual cosa permet que l’autèntica essència de les espècies emprades brilli inalterada. Noruega, de la seva manera característica, ofereix una desviació d’aquesta norma en madurar sovint l’aquavit en bótes de xerès reutilitzades, donant una pell daurada radiant. Entre les antigues marques d’aquavit de Noruega cal destacar Linie Aquavit, considerada com l’aquavit més antiga del món. La seva història es remunta a l’any 1807 quan un vaixell que transportava aiguardent de patates va tornar de les Índies Orientals sense trobar comprador al seu destí. Sense voler, això va donar lloc a una tradició que perdura avui en dia: envellir l’aquavit en viatges marítims. Els esperits travessen els oceans durant un viatge d’anada i tornada de quatre mesos des de Noruega a Austràlia després d’un any de maduració a terra. Es creu que el suau balanceig de les ones oceàniques aporta un caràcter incomparable a l’aquavit envellit. Pel que fa a la seva potència, l’aquavit s’ha d’embotellar a un mínim del 37,5%, encara que més sovint assoleix nivells del 42 al 45%.

Top