C. Dr. Nequi no.9, 1 Pis B,

Mon-Sat 10:30-13:00

+376 694 589

C. Dr. Nequi no.9, 1 Pis B,

Mon-Sat 10:30-13:00

+376 694 589

Mackmyra

El naixement del whisky suec: una visió col·lectiva

L’any 1998, un grup de vuit amics es van trobar en una cabana remota de muntanya, provocant una idea que alteraria per sempre el paisatge del whisky suec. Units pels seus estudis d’enginyeria i una tradició anual de reunir-se a Sälen, aquests amics van encendre una connexió única. Aquest any en concret, per casualitat, cadascun va portar una ampolla de whisky. Enmig de la seva camaraderia, va sorgir una pregunta: per què no hi havia un whisky de malta suec? I si era concebible, per què ningú s’havia aventurat en aquest territori? La consulta es va mantenir, i finalment es va unir en una ambició pionera: elaborar el primer whisky de malta suec. L’any següent, 1999, va marcar l’establiment de Mackmyra Svensk Whisky.

Una simfonia sueca a cada glop

Des dels inicis, Mackmyra va perseguir amb fermesa la creació d’un whisky inherentment suec. El viatge va començar amb ordi d’origen local, aigua de font i roure suec autòcton. Un descobriment fortuït va portar al desenvolupament d’una bóta de 30 litres, un recipient més petit que permetia una maduració més intensa. Fins i tot la recepta fumada té una signatura sueca diferent, ja que l’ordi maltejat es fuma a mà amb torba i branques de ginebre collides localment. En el procés d’envelliment es va produir un gir iconoclasta. El whisky va trobar la seva residència a l’antiga mina de Bodås, enclavada a 50 metres sota terra, a poca distància de la destil·leria.

Harmonització de la tradició i la innovació: la destil·leria Gravity

La revolucionària Gravity Distillery, una encarnació del compromís de Mackmyra amb la modernitat i la responsabilitat mediambiental, es va materialitzar el 2011. El mateix disseny de l’edifici, amb 35 metres d’altura, reflecteix l’essència de Mackmyra: lúdica, sensual i centrada en la qualitat. Aquesta meravella arquitectònica utilitza la gravetat en totes les etapes de la producció de whisky, des de les matèries primeres fins al producte final. Funciona en harmonia amb la natura, utilitzant calderes de biopellets i pràctiques eficients de reciclatge. Fins i tot els residus, com la palla d’ordi, tenen un propòsit en les tradicions locals.

Una simfonia d’elements:

La recerca de Mackmyra per l’excel·lència del whisky es subratlla per tres elements fonamentals: ordi, aigua i llevat. L’ordi, procedent de granges sueques, es transporta amb cura per garantir un impacte ambiental mínim. L’aigua prístina del riu de còdols de la finca, tractada amb llum UV, afegeix el seu toc. La gravetat s’aprofita, guiant el viatge del gra a l’esperit, i cada etapa es beneficia de les forces naturals.

Llegat sostenible:

El compromís de Mackmyra s’estén més enllà de les parets de la destil·leria. La marca adopta la traçabilitat, assegurant que cada ampolla es pugui vincular al seu lot. L’ordi maltejat s’elabora meticulosament, fumat amb torba local i branques de ginebre. Les aigües residuals es canalitzen de nou a la caldera de biopellets, reciclant-se en el seu nucli. L’innovador llegat de Mackmyra prospera a cada glop, un testimoni del poder de la visió col·lectiva i la innovació sostenible.

Top