C. Dr. Nequi no.9, 1 Pis B,

Mon-Sat 11:30-13:30

+376 694 589

C. Dr. Nequi no.9, 1 Pis B,

Mon-Sat 11:30-13:30

+376 694 589

COGNAC

Què és el conyac, l’armanyac i el brandi?

El conyac, l’armanyac i el brandi són begudes alcohòliques destil·lades, però difereixen pel que fa al seu origen, mètodes de producció i característiques. Vet aquí una breu comparació dels tres:

  1. Brandy:
    • Brandy és un terme ampli que fa referència a qualsevol beguda espirituosa elaborada mitjançant la destil·lació de suc de fruita fermentada o vi.
    • Pot produir-se a partir de diverses fruites, com ara raïm, pomes, peres i cireres, entre d’altres.
    • Els diferents tipus de brandi poden variar molt de sabor en funció de la fruita escollida i els mètodes de producció.
    • El brandi es produeix a diverses regions del món i es presenta en nombrosos estils i qualitats.
  2. Conyac:
    • El conyac és un tipus específic d’aiguardent de raïm procedent exclusivament de la regió de Cognac, al sud-oest de França.
    • S’elabora principalment a partir de varietats de raïm específiques com Ugni Blanc, Colombard i Folle Blanche.
    • El conyac es destil·la dues vegades en alambins i s’envelleix en bótes de roure durant un període mínim especificat per la llei (per exemple, VS durant almenys 2 anys, VSOP durant almenys 4 anys, XO durant almenys 10 anys).
    • El procés d’envelliment contribueix a la suavitat i el caràcter refinat del conyac, amb sabors com la fruita, la vainilla i el roure.
    • El conyac té un estricte sistema de classificació i és conegut per la seva elegància.
  3. Armagnac:
    • L’armanyac és un altre tipus d’aiguardent de raïm, però procedeix de la regió de Gascunya, al sud-oest de França, a l’oest de la regió de Cognac.
    • Es pot elaborar a partir d’una gamma més àmplia de varietats de raïm, com ara Ugni Blanc, Colombard, Baco i Folle Blanche.
    • L’armanyac sol destil·lar-se en alambins de columna i envellir-se en bótes de roure. La durada de l’envelliment varia, cosa que dóna lloc a una àmplia gamma de sabors.
    • L’Armagnac sol tenir un perfil aromàtic més robust i variat que el conyac, amb notes de fruita seca, espècies i terra.
    • Les categories d’envelliment de l’Armagnac, com ara VS, VSOP i XO, són similars a les del Cognac.

En resum, el brandi engloba totes les begudes espirituoses destil·lades a partir de suc de fruita fermentat o vi. El conyac i l’armagnac són tipus específics d’aiguardent de raïm amb diferents orígens regionals, mètodes de producció, característiques de sabor i estàndards d’envelliment. El conyac s’associa a l’elegància, mentre que l’armanyac sol oferir un perfil més complex i rústic.

Top
×