C. Dr. Nequi no.9, 1 Pis B,

Mon-Sat 10:30-13:00

+376 694 589

C. Dr. Nequi no.9, 1 Pis B,

Mon-Sat 10:30-13:00

+376 694 589

LittleMill

La veritable història de Littlemill Distillery: un viatge a través del temps

Fa més de dos segles…

La història de Littlemill Distillery ens trasllada a una època de fa més de dos segles, l’any 1750, quan Archibald Buchanan va adquirir al seu germà Andrew la finca Auchentorlie situada a prop dels bancs de Loch Lomond. Juntament amb aquesta finca va venir una fàbrica de cervesa coneguda com Littlemill. Aquesta adquisició va marcar l’inici d’un viatge extraordinari que donaria forma a la història del whisky escocès.

La visió dels Buchanans

La cerveseria d’Auchentorlie subministrava begudes a diversos clients, inclosos els monjos de la propera abadia de Paisley. Archibald i George Buchanan, però, apuntaven més amunt. Aspiraven a crear quelcom més complex i valuós. El 1772, van aconseguir establir la primera destil·leria de whisky amb llicència d’Escòcia, sent pioners en un llegat que perdura fins als nostres dies.

El naixement de la destil·leria

El 1772, els Buchanan no només havien assolit la seva visió, sinó que també havien erigit allotjament per als oficials d’Excise al costat de la destil·leria. Aquests oficials asseguraven la documentació adequada i la fiscalitat del procés de destil·lació. Això fa pensar que la destil·lació podria haver tingut lloc de manera extraoficial al lloc fins i tot abans de l’establiment oficial de la destil·leria a

La primera llicència i més enllà

El 2 de novembre de 1773, el govern del rei Jordi III va concedir a Robert Muir de Littlemiln la llicència inaugural per vendre al detall cervesa, cervesa i altres licors. Durant més de dos segles, la data “1772” va ser gravada amb orgull en un frontó d’un magatzem, simbolitzant la fundació de Littlemill. Tanmateix, l’any 1994, la destil·leria va deixar de funcionar i encara va quedar en silenci. Les restes de la destil·leria van ser finalment destruïdes per un incendi l’any 2004.

Innovació i evolució

El viatge de Littlemill va experimentar diversos canvis en la propietat i la innovació. En particular, l’empresari i químic nord-americà Duncan Thomas va revitalitzar la destil·leria el 1931, introduint nous enfocaments com ara alambins híbrids i diferents mètodes de destil·lació. Littlemill es va convertir en un pioner en l’art de la destil·lació, oferint tres estils diferents de single malt: el whisky tradicional Littlemill Lowland, el Dumbuck de torba i el robust Dunglass.

Llegat i caràcter

Al llarg de la seva existència, Littlemill Distillery va ser coneguda per produir whiskis de malta de Lowland excepcionals. Utilitzant aigua de Kilpatrick Hills i materials com la torba Stornoway i la malta Perthshire, el whisky emanava sabors de vainilla, flors, mel i fruita. L’últim líquid de la destil·leria està ara protegit pel mestre Blender Michael Henry, que assegura que el llegat perdura en totes les expressions, portant l’essència de la destil·leria més antiga d’Escòcia.

L’Homenatge Final

De cara al futur, el llegat d’Archibald i George Buchanan continua. El mestre Blender Michael Henry seleccionarà meticulosament les millors bótes restants de whisky Littlemill per crear una sèrie limitada d’expressions, un homenatge al veritable caràcter de la destil·leria. Aquestes precioses ampolles ret homenatge al passat alhora que permeten que les persones afortunats assaboreixin l’últim capítol de la destil·leria més antiga d’Escòcia.

En aquestes últimes gotes de la destil·leria que va començar fa segles, brindem pels Buchanan i la seva contribució perdurable al món del whisky. Mhath assassinat!

Top