C. Dr. Nequi no.9, 1 Pis B,

Mon-Sat 10:30-13:00

+376 694 589

C. Dr. Nequi no.9, 1 Pis B,

Mon-Sat 10:30-13:00

+376 694 589

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

El Cognac, com es fa?

No és pas conyac que vol! De fet, perquè s’anomeni aixi, aquest aiguardent de raïm, ha de complir certs criteris. El lloc de producció és primordial. De fet, s’ha de produir a la regió de la Ciutat de Cognac a França, aixo inclou una gran part de la Charente, gairebé tota la Charente Maritime, i algunes parts de la Dordogne i Deux-Sèvres .

La fabricació del Cognac

Un cop collit el raïm, es premsa i es fermenta el most. Es procedeix a una doble destil-lació del vi aixi obtingut, per després passar a la criança en barriques de roure que tindrà una durada minima de dos anys i mig. S’elabora a les bodegues on només hi trobareu aiguardents de cognac. Aquest envelliment transforma l’aiguardent en conyac, donant-li el seu color ambre i la seva fragància particular. El conyac s’elabora en 6 zones de producció que fan referencia a diferents denominacions : Grande Champagne (1er Cru Cognac), Petite Champagne, Borderies, Fin Bois, Bon bois i Bois Ordinaire.

Existeixen moltes maneres de beure conyac. Alguns beuen el més pur com a digestiu després dels apats, d’altres amb cóctel, aigua gasosa o tónica. En aquest cas, prenem cognacs VS o VSOP. En el passat, el cognac tenia una imatge d’alcohol una mica “burgèsa”, aquesta imatge ha evolucionat al llarg dels anys per convertir-se en un alcohol desinhibit, més mundà.
A vegades confonem el conyac i el brandi. Aquest darrer terme, procedent de l’anglès fa referència a l’aiguardent resultant de la destil.-lació més àmplia del vi. Sabies que … Durant la fase d’envelliment del conyac, part de l’alcohol s’evapora, aixó s’anomena “la part dels àngels” i representa al voltant d’un 2%.

Top