C. Dr. Nequi no.9, 1 Pis B,

Mon-Sat 10:30-13:00

+376 694 589

C. Dr. Nequi no.9, 1 Pis B,

Mon-Sat 10:30-13:00

+376 694 589

COGNAC

Què són Cognac, Armagnac i Brandy?

 

El cognac, l’armagnac i el brandi són tots tipus de begudes alcohòliques destil·lades, però diferents pel que fa als seus orígens, mètodes de producció i característiques. Aquí teniu una comparació concisa dels tres:

 

Brandy:

Brandy és un terme ampli que es refereix a qualsevol espirituós elaborar destil·lant suc de fruita  fermentat o vi. Es pot produir a partir d’una varietat de fruites, com ara raïm, pomes, peres, cireres i molt més.

Els diferents tipus de brandy poden variar molt en sabor en funció de la fruita escollida i dels mètodes de producció.

El brandy es produeix a diverses regions del món i es presenta en nombrosos estils i qualitats.

Cognac:

El cognac és un tipus específic d’aiguardent de raïm que prové exclusivament de la regió de Cognac al sud-oest de França.

S’elabora principalment amb varietats de raïm específiques com Ugni Blanc, Colombard i Folle Blanche.

El cognac és destil·la doblement amb alambins i després envelleix en bótes de roure durant un període mínim especificat per la llei (per exemple, VS durant almenys 2 anys, VSOP durant almenys 4 anys, XO durant almenys 10 anys).

El procés d’envelliment contribueix a la suavitat i el caràcter refinat del Cognac, amb sabors com la fruita, la vainilla i el roure.

El cognac té un sistema de classificació estricte i és conegut per la seva elegància.

Armagnac:

L’armagnac és un altre tipus d’aiguardent de raïm, però prové de la regió de Gascunya al sud-oest de França, que es troba a l’oest de la regió de Cognac.

Es pot elaborar a partir d’una gamma més àmplia de varietats de raïm, com ara Ugni Blanc, Colombard, Baco i Folle Blanche.

L’Armagnac és sol destil·lar una sola vegada amb alambins de columna i després envelleix en bótes de roure. La durada d’envelliment varia, donant lloc a un espectre de sabors diversos.

L’Armagnac sovint té un perfil de sabor més robust i variat en comparació amb el Cognac, amb notes com la fruita seca, les espècies i la terra.

Les categories d’envelliment de l’Armagnac, com ara VS, VSOP i XO, són similars a les del Cognac.

En resum, el brandy engloba tots els aiguardents de sucs de fruites fermentats o de vi. El cognac i l’armagnac són tipus específics de brandy amb diferents orígens regionals, mètodes de producció, característiques de sabor i estàndards d’envelliment. El cognac s’associa a l’elegància, mentre que l’Armagnac sovint ofereix un perfil més complex i rustic.

Top